Senaste nytt & uppdaterade
 


2015-02-26 Då webbhotellet gjorts om och jag ej är riktigt nöjd med sättet att jobba med hemsidan kommer sidan inte uppdateras frekvent! Återkommer med ny sida eller med mer sporadiska uppdateringar här.
För info om vad som händer på kenneln, gå gärna med i gruppen "Kennel Windcraft" på Facebook.
/Maria

 

2014-12-14 Stockholm Hundmässa har i helgen ägt rum. Jag och dottern åkte upp redan på fredagen för att bo vid Scandic Kungens Kurva för att enkelt ta oss till hundutställningen dagen därpå. Det var en utav Klaras födelsedagspresenter denna resa ihop med mig! Något både hon och jag sett framemot mycket!
Med oss hade vi våra hanhundar Diezel och Hero. Kvällen tillbringades på hotellet med mor/dottermys och sedan god och trevlig trerättersmiddag tillsammans med våra vänner/valpköpare Sandra och Elin.

Med denna utställning som i år var Svensk Vinnarutställning så är utställningsåret 2014 slut!
Mitt år kunde inte slutat bättre -  min underbare veteran hane Hero, blev bästa veteranhane med CK och därmed Svensk Veteranvinnare 2014.

Men han kan nu lägga vinnartiteln till sitt namn:
SE VV-14 SE V-11 SE U(u)CH NO UCH SE VCH Springlet Playing Hero


"12 years in wonderful condition. Very Good proportions and movements.
Excellent legs and feet. Still a beautiful quality dog."
Frank Kane

Diezel som även han var med och anmäld i den stora championklassen 12 st anm. Diezel blev oplacerad i klassen men med CK!
Vi stannade kvar till finalerna och var med och hjälpte knl Barecho med deras uppfödaregrupp som blev Bästa uppf.grupp.
Lite shopping hanns också med och kikade lite i rasmontrarna på rastorget, många finurliga och fina montrar, nästa år hoppas jag även vi i Springerklubben har en, det efterfrågades!

Från oss var även Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa anmäld i öppenklass ( 9 anm )
Excellent, 3 ökl CK  Tack Elin för du tog med honom och visade så snyggt!

Tack alla härliga vänner för en trevlig dag på alla sätt och vis!
Nu tar vi på Windcraft jul-och nyårslov - vi ses i ringarna 2015!2014-11-21 Windcraft Fifteen Minutes Of Fame är ögonlyst UA! Grattis Elin, Andreas och Carola

2014-10-25 SSRK Mjölby, domare Caroline Lundqvist
CH Springlet Playing Hero EXC, VETKL1 CK, BH 3 BIM Veteran
Barecho Hither With Or Whitout You, EXC oplac ÖKL

2014-10-09
Windcraft Got To Get Some Action - Gala
är höftledsröntgad med bästa resultat - HD grad A!

2014-09-17 Söndagen den 14 september styrdes kosan mot Karlstad, där Springer Mellansverige i år hade förlagt sin Open Show. Dagens domare var Josefin Hamilton och totalt 32 hundar ( 27 vuxna och 5 valpar  ) var anmälda.


Platsen var vid det vackra friluftsområdet Skutberget precis vid Vänerns strand. En underbar utställningsplats och givet vis blev det inte sämre av att "sola sken" som den sig bör i Karlstad.
Min mamma var med, mina båda barn och alla fem hundar så nog var vår stora Chrysler buss välfylld, förstår inte hur jag tänkte när jag först planerade att åka i V70:n???
När vi väl var på plats med tält, burar, stolar och hundar så ja då brukar man ju kunna slappna av lite, men nja, vet inte när barnen är men blir det inte samma "slappande" trots att mina är ganska behändiga att ha med, så skönt att min mamma ville hänga med så jag fick lite avlastning :-)

Vi träffade Bosse som hade med Sixten W. Go Easy Now, som jag inte träffat sedan han lämnade boet för ca ett år sedan. Så roligt att återse dem båda!!  Sixten var en yster tonåring som tillsammans med Bosse gjorde debut i ringen och utställnings sammanhang, det gjorde de bra tycker jag! Tvåa i juniorklassen blev de.

Av mina egna "hemma-hundar" var CH Barecho Deal Or No Deal - Diezel först ut i ringen i Championklass och placerade sig som nummer två i klassen med HP, blev i Bästa hanhund utplockad, men sänder stort tack till Emma som ställde upp och visade honom. Hans kritik kan ni se här>>

Sedan var det "The One And Only" min älskade CH Springlet Playing Hero - Hero som gick in i Veteranklass, han var ensam veteran idag och med det att han fick sitt HP blev han BIR veteran med och senare förstås även BIS Veteran men att han skulle placera sig som BÄSTA HANE blev en fantastisk överraskning för mig, det var ju ändå så många andra fina yngre förmågor med. Heros fina kritik kan man läsa här >>

I pausen mellan hanar och tikarna ordnades bla lottdragning med massor av fina priser och "Barn med hund". Min pojke John hade redan anmält sig, han ville "springa med Myra" Som han uttrycker sig. Man ordnade två klasser så det små barnen gick för sig. John gick med Myra in i ringen och en flicka  i samma ålder med en ESS valp.
De var så duktiga båda två och de bytte till och med hundar med varandra, bland det sötaste jag sett på en utställningsplats. ;-) Båda vann förstås och superfina priser fick de. Dotter Klara blev lite beklämd då hon inte "vågat anmäla sig" märkte jag så jag frågade om jag kunde efteranmäla henne? Det gick bra så även hon fick vara med, hon och Myra deltog i klassen för de äldre barnen. Där vanna de båda som var med och lika fina priser fick de i den klassen!


Efter pausen blev det så dags för tikarna, min egen W. Got To Get Some Action - Gala ( som inte kunde fått ett bättre namn i stamtavlan...) placerade sig som fyra i unghundsklassen utan HP. Hennes kritik återfinns här >>

Galas vackra mamma Barecho Either With Or Whitout You - Enya vann sin öppenklass med HP men blev ej placerad i BT, hon har tappat sugen lite tyvärr på detta med utställning, i söndags fick hon vara med kravlöst liksom och jag tyckte ändå hon "visade framtassarna" lite mer än hon gjort på de senaste utställningarna ;)
Enyas kritik >> 

Så drog det ihop sig till finalerna, alla klassvinnande hanar och tikar tävlade mot varandra i BIR/BIM i alla klasser! :-)
Enya först ut av mina hundar i öppenklass, blev där slagen av den vackre hanen Springdust's About-Rhythm. Sedan Hero i Veteran och han var ju själv så han blev BIR Veteran och sedan även BIS Veteran.
Innan stora BIS finalen så delade man ut priset "Publikens Favorit", alla som ville hade fått rösta på sin favorit av hundarna i valpklass och i bland de vuxna. Priset till valp gick till Lelica's Sweets For My Sweet ( som även blev BIS valp)
och i vuxen till, H E R O - behöver jag säga att jag blev otroligt stolt och en aning tårögd?

Så BIS final, Hero gick mot den söta unghunds tiken Goldmoore's Release Me som blivit bästa tik tidigare, ur striden gick Hero som BIM/BIS-2 och med det så blev förstås tiken BIR/BIS-1 - Grattis Christina Boije, ägare och uppfödare!

En fantastisk dag, ett utmärkt ordnat arrangemang och otroliga priser - TACK Springer Mellansverige och ni som jobbat med detta!

Här är lite bilder från dagen:

 

 

 

 


Samma dag ordnade Springer Östgöta sin "Springer Cup" en tävling med jakt- och utställningsdel där man räknar ihop poäng efter utförda aktiviteter. Två hundar uppfödda av oss deltog, W. Future In Focus - Focus och W. Ebullient Star - Ebba!
Här två bilder på Focus och Ebba i full fart i ringen:

 
Tack Robin med Focus och Madelen och Anders med Ebba för ni aktiverar era hundar så bra!

 

2014-09-07 SSRK Bergslagens utställning i Sätra Brunn, med mig hade jag gamlingen Hero och unga fröken Gala.
Gala - W. Got To Get Some Action placerade sig trea i unghundsklass och skötte sig fin fint i ringen :-) och Hero, ja vad skall man säga - still going strong: SE V-11 SE U(u)CH NO UCH SE VCH Springlet Playing Hero 11 år och 11 månader gammal, Excellent 1 Vetkl CK, BIR Veteran, BH-4 och i finalen showade han till sig BIS-2 Veteran.
Hade en super trevlig dag med likasinnade runt ringen - tack alla vänner för ni finns - ingen nämnd - ingen glömd!John och Klara har det mysigt ringside men Elin och Carola

 
Hero i BIS finalen <3

 

2014-08-24 Valpplaner 2015 - mer info kommer!

2014-08-16 Östergötlands Kennelklubbs utställning i Norrköping, Domare Annelie Karlsson, knl Linmoore.

Barecho Either With Or Whitout You - Enya, Excellent, 1 ÖKLKK 
CH Springlet Playing Hero - Hero, Excellent, 1 VETKK, CK, BIM Veteran.

Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa, Excellent, 2 ÖKLKK, CK
Windcraft Future In Focus - Focus, Very Good, 4 ÖKLKK

Hero, Gala och Enyas sidor är uppdaterade Bilder/kritiker.

2014-08-10  Windcraft Future In Focus - Focus har klarat anlagsprovet i viltspår - Grattis Carola och Robin! 

 

2014-07-20 Örebroläns Kennelklubbs utställning i Askersund, domare Johan Andersson, knl Allistair's
CH Barecho Deal Or Nu Deal - Diezel, Excellent CK CHKK
CH Springlet Playing Hero - Hero, Excellent, CK, 1 VETKK, BH-4, BIR Veteran och kvar bland de åtta sista i Veteran BIS.
Windcraft Got To Get Some Action - Gala, Excellent 3:a JUNKK

Dagens höjdpunkt Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa, Excellent, 1 ÖKLKK CK opl i BH med CERT!!
Super grattis Elin jag är så otroligt stolt över Er!!

                              
                                                                     Elin och Foppa på språng mot sitt första CERT!!

        
                                                                                                              BIR Veteran

 

2014-07-19 Örebroläns Kennelklubbs utställning i Askersund, domare Svante Frisk
Barecho Amber Moon - Myra, Very Good, 3 JUNKK

 

2014-07-01 Den 28/6 arrangerades Springerklubbens Club Show i Ånnaboda. Hanarna dömdes av Stig Arne Kjellevold och tikarna samt BIS final av Frank W Bjerklund båda från den välkända norska kenneln Westaway!

Även i år är/ jag med i utställningskommittén tillsammans med Linnea Pettersson, Malin Reuterhäll och Peter Lanning, det ligget rejält med jobb bakom sådana arrangemang. Vi fyra som jobbar med det vill ju det skall
bli den festligaste, trevligaste och mest väl organiserade utställningen på nått vis.
Vi kom upp på fredags eftermiddagen, fick tillskott av underbara, välorganiserade Carolina Lindblom, vi byggde ringar, ställde upp tält, ordnade med priserna och rosetterna och pyntade långt och sent in på kvällen - stupade i säng och sedan upp tidigt för att slänga i oss frukost och fixa med det sista. Med mig hela kvällen och utställningsdagen var förstås min dotter Klara... Att åka i väg på utställning utan henne...börjar bli omöjligt...både på "gott och ont", men hon är en tapper tjej så god hjälp fick jag av henne med hundar och hämta och lämna saker hit och dit! :-)

Tyvärr var inte vädret på vår sida och temat "Glitter & Glamour" det skuggades en hel del av regnmolnen... Inte kände jag mig speciellt glamourös heller iförd, gummistövlar, träningsbyxor och senare överdrags-/regnbyxor och regnjacka... Nej det var ingen idé alls som funktionär/utställningskommissarie att försöka klä upp sig i regnet inte... :-( Den lyxiga silverglittriga långklänning jag skulle haft om det vart vackert väder, den hängde kvar i garderoben den...
Själv fick inte jag visa hund eller vistas i utställningsringen så att säga eftersom jag i år tilldelats/tog på mig uppdraget som kommissarie. Anmäla hund får man dock enligt utställningsbestämmelserna göra så jag raggade tag i några handlers och anmälde tre av mina hundar, både för det är roligt att ha hund anmäld till CS och för att sponsra klubben.

Med mig hade jag CH Springlet Playing Hero - Hero, CH Barecho Deal Or No Deal - Diezel, Barecho Either With Or Whitout You - Enya och maskoten Myra.
Enya visades av Helene som vi äger Enya tillsammans med och hon kom 2:a i en öppenklass på 17 tikar med CK.
Diezel hittade jag en handler till på plats, snälla Susanna visade honom så snyggt åt mig, han är väl den av mina hundar som är mest "matte kär" men han fann sig fint med Sanna i ringen! Diezel fick ett Excellent och CK men blev oplacerad i Championklass.
Hero snart 12 år var anmäld han också i veteranklass, Elin som äger barnbarnet Foppa visade Hero så otroligt snyggt till ett Excellent, en första placering med CK  i veteran klass och sedan till Best In Show veteran i finalen!
Wow - mitt hjärta stannade nästan - gamle Hero - still going strong!
Stort tack till Er tre för hjälpen!! Eftersom kameran glömdes hemma så hoppas jag på foton från snälla vänner så småningom. :-)

Alla hundars kritiksidor är uppdaterade och lägger även Heros fantastiska kritik här:

"12 år "Would You belive It?" men det är han. Utmärkt typ och storlek, maskulint huvud, mörka ögon. Utmärkt överlinje, moderat vinklad fram och bak. Välkroppad, mycket välmusklad. lagom stomme med kompakta tassar. Harmoniska och effektiva rörelser, Bra päls, Super temperament. Välvisad! Väl presenterad!"

Inte bara mina egna hundar deltog på Club Show utan även några av mina egenuppfödda, så himla roligt att se dem alla och jag är så glad att se dem i god kondition och så fint fixade och iordninggjorda av sina duktiga ägare!
Dessa "Windcraftare" var med och deras resultat:
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa: Excellent. 3:a ÖKL CK
Windcraft Future In Focus - Focus - Excellent ÖKL
Windcraft Extoling Elegance - Betty: Excellent ÖKL
Windcraft Aqua Vitae - Zelda: Excellent 3:a VETKL

Anmärkningsvärt är att dagen till ära fyllde min första valpkull - A-kullen 8 år! Därmed gick Zelda för första gången i Veteranklass, Zeldas far är som några kanske vet min fantastiske - Hero! Både far och dotter i Veteran på samma utställning - inte illa va' ?? :-)

Kvällen avslutades med Club-Show-supé och vi var 64 deltagande på den, en trevlig kväll med trubadur, frågesport och utdelning av "Årets-priserna" och "Speciella utmärkelser" och god middag och samvaro förstås!

 

2014-06-28 Grattis A-kullen som fyller 8 år idag och blir med det Veteraner! Hoppas ni alla har det gott och lever livets lyckliga dagar! Clara och Zelda träffar jag i dag på årets Club Show! Alice träffade jag i våras på utställningsturné i Skåne! Härligt att se dessa fräscha damer ur A-kullen! Grattis än en gång!

 

2014-06-16 I söndags den 15 juni styrde vi kosan mot SSRK Smålands utställning i Gränna. En vid vackert väder fantastisk utställningsplats, med Vättern i sikte åt ena hållet och åt motsatt håll det idylliska Gränna.
Vädret var i det närmaste perfekt, sol från en klarblå himmel och en frisk och skön vindbris. Jag hade med mig vår nybakade champion, CH Barecho Deal oR No Deal - Diezel, Barecho Either With Or Whitout You - Enya samt vår snart 12 år gamla veteran CH Springlet Playing Hero - Hero. Mina två barn och min kära mor var också med så det var det fullt i bilen. Dagens domare var Petra Junehall (knl Dragongårdens) och det var 34 + 4 anmälda.

                                     

Carola var även där med Windcraft Future In Focus - Focus som var anmäld i ÖKL, Focus vick ett VG och blev placerad som fyra i öppenklassen.

 

Först ut i ringen av mina hundar var Diezel, officiell debut i championklass. En 2:a placering med CK blev det vilket jag känner mig mycket nöjd med. Sedan var det vår gamling Hero som äntrade ringen, ensam i sin klass, Hero fick ett Excellent, samt CK så även han blev kvalificerad till Bästa Hanhunds konkurrens. Sandra hjälpte mig att visa Diezel, stort tack! Hero slutade på en fjärde placering i Bästa hanhund, senare blev han BIM Veteran mot den fantastiska veteran tiken Cloette's Joy To The World som ägs av Josefin Hamilton som även ägde Heros pappa CH Whisborne Playboy.Enya gick in i ökl tikar och fick där Excellent, Enya har på sistone inte vart på hugget alls i ringen... Utanför när vi lattjar är hon dock som vanligt.  Jag vet inte var det är, hon tycker inte det är kul riktigt verkar det som.
Enya slutade i alla fall som klassvinnare med CK, en placerad i Bästa Tik men med R-CERT.

                                                  

Efter bedömningen var klar åt vi lite, packade ihop och in oss i bilen, besök hos en polkagristillverkare stod på tur.
Efter vi försett oss i butiken så körde vi den vackra "Turistvägen" till Ödeshög. Vi stannade vid "Vida Vättern" och fotograferade Enya, som jag missade på utställningsplatsen.

Det blev en skön och trevlig dag tillsammans med min mamma och barnen samt folket ringside.

Diezel, Enya och Heros kritik sidor är uppdaterade.

 

2014-06-08 Slarvat och helt enkelt inte haft tid med hemsidan ett tag... men nu har jag uppdaterat med resultat från SSRK utställningen i Forshaga samt SKK i Västerås i april.
Skrivit lite om vår Hässleholmsresa i maj här nedan.

2014-05-19 Helgen den 17-18 maj var det så äntligen dags för en utställningsresa - denna gång till Hässleholm tillsammans med knl Barecho, vi hade med oss mina tre Barecho hundar, Diezel, Enya och Myra och Helene hade med sig Baros, Floyd, Clådan och Tekla. Helene kom körande hit ner på fredags eftermiddagen, hjälpte mig att trimma till Myra lite eftersom jag inte är spec van att piffa och trixa med affenpinscher än. På lördagen var det SKK utställning för både ESS och Affen och på söndagen specialer för båda raser. En Open Show för ESS och en officiell special för aphundarna. Vi åkte härifrån tidigt lördag morgon vid tretiden och parkerade på utställningsplatsen vid 07.30 då hade vi ändå stannat och rastat och matat hundar. Resan gick lätt, det är ju liksom nedförbacke mot Skåne. ;-)

Så var det logistiken kring få in allt på utställningsplatsen samt sju hundar... Som tur är kompletterade vi varandra bra där så vid åtta snåret stod tältet på plats och hundarna låg och mös i sina utställningsburar och vi tog oss lite frukost och jag en kopp kaffe! Floyd var först ut av Helenes hundar för den tyske domaren Jochen H Eberhardt och han vann sin klass med CK, Diezel var det sedan och även han vann sin klass med CK, många hundar kastades ut av den tyske domaren med VG'n och tom G'n denna dag. Baros vann CH klassen med CK han också så alla tre skulle in i Bästa hanhundskonkurrensen.
Först placerade domaren den som vann (Baros) men Helene trodde hon kom fyra, så när domaren sedan placerade nummer fyra, och tre var jag lite nervös....tills tysken placerade Diezel som tvåa och jag kunde vinka åt Helene att du skall ju stå där på plats ett... ;-) Med andra ord BH-2 betydde för Diezel att kan fick sitt tredje CERT och med det blev Svensk (utställnings) Champion! Diezel fick även R-CACIB som kommer omvandlas till ett riktigt CACIB då Baros redan är INTUCH!

                                
                                                                               Foton kennel Barecho

Sedan direkt igång med tikarna. Enya var första tiken ut, hon var INTE ALLS med på noterna, den tyske domaren ville att vi skulle visa hundarna på hängande koppel, nått som Enya inte allt är van vid, nu är det ju inte så att jag "händer upp mina hundar i kopplet" MEN de är vana att få vägledning/styrning i kopplet, Enya gick inte på alls men fick i alla fall ett EXC (inte alla ju som fick det denna dag) men blev sedan placerad som trea utan CK i konkurrensen.  Clådan vann sin klass med CK och blev sedan Bästa Tik vilket gjorde att jag fick äran att viosa Baros än en gång i BIR/BIM och han blev denna dagen BIR. Vi gick sedan in med en uppfödaregruipp ( Clådan, Diezel, Enya och Floyd ) den blev bästa uppfödaregrupp så vi bestämde att gå in med den i BISet iom vi ändå skulle stanna och gå in i gruppfinal med Baros.

                                
                              Foto knl Barecho BIM CH Brecho Quest For Success BIR CG Night Wish Darrem Canis

Undertiden allt detta hände hade domaren i affenringen skyndat på sin bedömning ( ha skulle på annan tjänstgörning sedan.)  så pass att vi missade att gå in med våra hundar. När jag gick och kollade läget i den ringen var ringen redan stängd... Dåligt kan jag tycka. Man beräknar ju 20-25 hundar i timman så vi trodde vi låg bra till och att vi skulle hinna med aphundarna men icke sa nicke. Synd att inte någon kunde talat om för oss att bedömningen gick i ett sådant rasande tempo... Men vi får skylla oss själva...

I BIG finalen blev Baros trea och i BIS uppfödargrupp blev Barecho BIS-2 av ca 20 talet grupper!

Vi åkte efter bedömningar och finaler vidare nedåt i Skåne till Löberöd och till min valpköpare Nina. Nina har en dotter till Hero ur min första valpkull. Där blev vi väl omhändertagna både vi tvåbenta och fyrbenta, bjöds på gott grillat och alla hundarna kom ut på en skön promenad genom lilla samhället Löberöd där förbipasserande höjde några gånger på ögon brynen när de mötte vårt sällskap med åtta hundar.

Söndagens resa startade inte riktigt lika tidigt som lördagens resa... Nu hade vi ju bara sex mil att köra till utställningsplatsen :-)
Först ut i ringen på SSPK's special för domaren Miroslav Zidar, Slovenien var Myra, Myra kom på en andraplacering i juniorklass med EXC - hennes debut i officiella sammanhang.
Tekla vann sin öppenklass och blev sedan tvåa bästa tik med R-CERT.

Sedan var det dags för ESS och Springer Syds Open Show, Domare för dagen var Justyna Kaminska, Polen (knl Avendesora)Diezel gick för första gången i CH-klass och blev där fyra med HP, Enya blev oplacerad i öppenklassen men fick HP.
Floyd vann sin klass - unghundsklass med HP, Baros kom tvåa i CH klass med HP och Clådan även hon placerad som nummer två i tikarnas CH klass.
Denna dagen var det så trist - regnet stod som spön i backen så vi packade in allt i bilen innan utställningen var slut och direkt efter Bästa Tik finalen packade vi in våra hundar och åkte hemåt.

Det som är så roligt med Open Shows är ju alla priser, Helene vann massor med fint, jag vann ju mindre på själva utställningen men på lotteriet vann jag iaf två paket Zoegás Skånerost och Helene vann två ur gulliga "trädgårdstomtar" som senare hennes affenpinschrar hemma skulle skälla ut totalt... LOL


2014-04-24 SKK Nat Västerås, domare Jenny Miller, UK (Feorlig)
Windcraft Got To Get Some Action "Gala" VG JUNKL
Barecho Deal Or No Deal ”Diezel” Exc 1 ÖKL med CK
Barecho Either With Or Without You ”Enya” (äg. Kennel Windcraft & Kennel Barecho)
Exc 1 ÖKL CK BT-4

2014-04-21 SSRK Forshaga,domareBörje Espeland, Norge (Zenana’s)
Windcraft Got To Get Some Action "Gala" VG JUNKL
Barecho Deal Or No Deal ”Diezel” (äg. Kennel Windcraft)
Exc 2 ÖKL CK
Barecho Either With Or Without You ”Enya” (äg. Kennel Windcraft & Kennel Barecho)
Exc 1 ÖKL CK

 

2014-04-06 I lördags var det dags för utställning,  SSRK's dubbelutställning i Kungsbacka. Vi åkte ner redan i fredags Klara jag och hundarna som skulle ställas ut. ( Diezel, Enya och Gala ) Vi bodde över natten på Scandic i Mölndal och det var ett äventyr för lilla dottern. En härlig helg, det var så man inte ville åka hem efter lördagens utställning, vi hade inte anmält till söndagen eftersom min sambo jobbar söndag kvällar så ville vi åka hem redan lördag eftersom det är en bit och köra.
Hundarnas resultat:
Barecho Deal Or No Deal - Diezel, Excellent, klassvinnare med CK och blev placerad som trea i Bästa Hane.
Barecho Either With Or Whitout You - Enya, Excellent, tvåa i sin klass med CK och trea i Bästa Tik
Windcraft Got To Get Some Action - Gala, Excellent men oplacerad i konkurrensen.
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa fick på lördagen ett Very Good men idag söndag slog han till med ett Excellent och tvåa med CK i sin klass. Grattis till hans ägare!
Hundarnas sidor är uppdaterade med kritikerna.

2014-03-11 En sammanfattning av 2013 finns nu på historiksidan.

2014-03-02 Diezel - Barecho Deal Or No Deal är ögonlyst UA 2014-02-26

 

2014-02-13 Resultat rapport från SSRK Östergötland - Mjölby - domare Kim Bay, 37 vuxna anm.

                                                       


Vid SSRK Östergötands utställning i Mjölby den 8 februari vinner våran kille Diezel - Barecho Deal Or No Deal sin klass - öppenklass med Excellent och CK fortsätter sedan att briljera genom att även vinna Bästa Hanhunds konkurrens och kammar hem sitt andra CERT och blir BIR mot öppenklasstiken Obery´s Caramel.
I Best In Show finalen placerar sig Diezel slutligen på en fin fjärde plats!!

Med andra ord fortsätter vårt utställningsår på bästa sätt! Jag kan knappast tro att det är sant!

Med på plats var även unghundarna W Future In Focus - Focus som denna dagen fick ett VG och med var även kullbrorsan W. Fifteen Minutes Of Fame - Foppa som fick Excellent och placerade sig som nummer fyra i unghundsklass.


                                      
                                                                                          Foppa 21 månader

W. Got To Get Some Action - Gala 9 1/2 månad gammal gick in i en stor juniorklass (11 anm) för andra gången i sitt liv, där hon travade hem en klassvinst med CK och i Bästa Tik konkurrens placerade sig på en hedersvärd BT-4 placering!! Om jag är nöjd? Absolut, super nöjd!!

Galas vackra mamma Enya - Barecho Either With Or Whitout You blev placerad som nummer tre i ökl tikar utan CK denna dagen, m.a.o slagen av sin söta dotter, det vill inte Enya tänka på hälsar hon ;-)

Hundarnas sidor är uppdaterade med några bilder och med kritiker från dagen.

Tack Elin Olausson för all hjälp - du är en pärla!

 

 

2014-01-26 SSRK Bergslagen - Kumla - domare Sara Nordin, 55 anmälda var av 8 valpar.


                                                        

Vid SSRK Bergslagens utställning i Kumla den 25 januari vinner våran kille Diezel - Barecho Deal Or No Deal sin klass - öppenklass med Excellent och CK fortsätter sedan att briljera genom att även vinna Bästa Hanhunds konkurrens och kammar hem sitt första CERT och blir slutligen BIM mot den vackra championtiken CH Big Brazzel Catch Me If You Can.

Hero - CH Springlet Playing Hero är 11 år och tre månader nu och "still going strong" med Excellent och CK i veteranklass och dagens Bästa Veteran. Jubel och applåder kring ringen och domaren Sara Nordins ord "Han kan inte ha hört  hur gammal han är eller så har han hållit för öronen."
Jo visst fällde jag några rörda tårar under lördagens utställning, med goda vänner och familj fick jag fira mina fina killar och deras framgångar, Bästa Hanhund och Bästa Veteran!
Känner mig priviligierad att omges av varma medmänniskor som firat och gratulerat till grabbarnas framgångar!

Även tikarnas resultat är jag mycket nöjd med:
Gala - Windcraft Got To Get Some Action ( mkt passande namn på den vilda tösabiten) gjorde debut i officiella sammanhang och juniorklass, i en stor klass med 12 anmälda blev hon inte placerad men fick sitt första EXCELLENT i sin utställnings karriär.
Galas vackra mor 
Enya - Barecho Either With Or Whitout You gick in i öppenklass tikar än en gång för att försöka vinna hem det sista certet för sitt championat men snubblade på målsnöret och blev tvåa i klassen med Excellent och CK slagen av den öppenklasstik som senare skulle vinna Certet.
I Bästa Tik konkurrens placerade sig Enya som Bästa Tik-4!

Är så nöjd och stolt och glad över mina fina, goa hundar och över lilla dottern Klara som sköter sig så fint och hjälper mig så bra på utställningar vi far på hon och jag, land och rike runt! :-)

 

Väl hemma i stugvärmen (för det var kallt i frys- nej jag menar ridhuset ) ;-) firade vi med bubbel och rödvin och en god varmrätt bestående av ryggbiff med egen slagen bearnaisesås och en gratäng och lite andra goda tillbehör!
OCH Jamän javisst, visst var Diezel med och firade sitt Cert, på hedersplatsen, på min vänstra sida vid matbordet med en egen bit ryggbiff!!

Så mycket bättre kan väl knappast vårt hund-/utställningsår starta!?

 

 


 

 

 

     Nyheter 2013 >>
        Nyheter 2012 >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennel Windcraft 

English springer spaniels     

- breeding - loving - caring -  

n