Senaste nytt & uppdaterade

 

2013-12-24 Vi önskar våra valpköpare, hundvänner och andra bekanta i hundvärlden en riktigt 

                                  God  Jul och ett Gott Nytt År!!

 

2013-12-10 Så har det var "The Grande Finale" på utställnings året i Sverige, med HUND2013 aka Stora Stockholm.
Domare var Kari Granaas Hansen (tikar) och Matti Tuominen (hanar & BIR) 109 anmälda hundar var det för dagen.
Årets arrangemang var i stort fantastiskt väl ordnat, tyvärr fanns dock en del att klaga på i våra två ringar.
Då menar jag inte själva bedömningen/resultaten utan hur det sköttes praktiskt i ringarna osv. Jag har skrivit mina tankar och åsikter till Stockholmshundmässa de var tacksamma för den konstruktiva kritiken. Hoppas det blir bättre nästa år! :-) 
Men hur som helst, jag hade en otroligt trevlig dag tillsammans med min lilla dotter (ständiga följeslagaren som alltid skall med på "udställing".) och min mamma som var med även hon och alla vänner och bekanta runt ringen och såg flera vackra hundar.
Efter att bedömningarna var slut, var vi ett stort gäng som gått ihop och tillsammans firade Jacky Mitchell, knl Peasblossom, England som var i Sverige och på HUND2013 och lämpligen fyllde 50 i dagarna med en överrasknings fest vilket var mkt uppskattat och trevligt!

Resutlaten blev som sådana för mina hundar:
Enya - Barecho Either With Or Whitout You 2a med CK i en stor öppenklass, 17 st anmälda.
Diezel - Barecho Deal Or No Deal 2a med CK i öppenklass, 7 st anmälda.
Hero - CH Springlet Playing Hero 2a med CK i veteranklass, 3 anm.

Hundarnas sidor är uppdaterade med bilder och kritiker. Tack AnnMarie Skansen för foton på Hero.


Enya on the move.

 
Barecho Either With Or Without You

 
CH Springlet Playing Hero 

2013-12-01 FANTASTISKA NYHETER!!!
Windcraft Fifteen Minutes OF Fame - Foppa blev BEST IN SHOW på Strängnäs Lokala kennelklubbs
inofficiella utställning i helgen, 344 hundar anmälda.

 

 S T O R T   GRATTIS   till Er,  Elin, Andreas och Carola.

2013-12-01 Den 23 november var Klara och jag med våra valpar Myra och Gala på Östergötlands kennelklubbs valputställning "Mjölby Valp". Det var debut för Myra att vistas på en så stor utställningsplats samt att själv deltaga, men hon spatserade in på området som hon aldrig gjort annat - så skönt. Hon är så cool och okomplicerad den hunden, så härlig! Gala var som en springer brukar: Skuttande glatt och  med förväntan om vad för kul som nu skall hända? :-)

Gala var först ut i ringen under domare Annelie Karlsson och hon slog till med att vinna sin klass med HP och slutade sedan som BIR-valp i valpklass 2.
Sedan var det lite väntan innan bedömningarna var färdiga i alla raser och gruppfinalerna skulle starta. Undertiden skulle lilla Myra  in i ringen, för domare Patrik Cederlöf. Debut både för mig som handler till en sådan liten "ap-hund" och debut för Myra själv i tävlingssammanhang, så lite nervöst och pirrigt var det. :-)
Kan väl säga hon gjorde det med bravur, BIR valp och BIG-1. :-) På hejade från ringside av lill-matte Klara och våra goda vänner Carola och Sandra som stannade och väntade med oss.
Sedan hastade vi tillbaka till Galas ring där de precis skulle dra igång med gruppfinaler. Gala placerade sig som BIG-2, stolt, stolt uppfödare och ägare och Klara var förstås nöjd att vi fick ännu fler fina rosetter... ;-)

Vi stannade förstås kvar till Best In Show finalerna och Myra hon kunde det med att showa - full av attityd och framåtanda placerade hon sig på sin debut dag som BIS-4.
Gissa om vi var nöjda och glada och bilen rullade lätt som en plätt hemåt.

Foppas sida är uppdaterad, likaså Myras och Galas med bilder och kritiker från utställningarna!
Nytt i fotogallerit, kika gärna in där en sväng.

 

 
Våra underbara valpar Myra och Gala.

 

 

2013-11-03 Det var långt och längesedan jag uppdaterade här på hemsidan... Men arbete, barn och hundar gör att tiden framför hemsideprogrammet oftast inte räcker till... Sen i ärlighetens namn...Facebook har gjort att många och självklart även jag nog slarvar med hemsidan... ;-) Kennel Windcraft finns f.ö på FB om man önskar följa oss där.

Den viktigaste hundhändelsen här hos oss nu senast var ( om man skall bestämma en av allt underbart som händer varje dag. ) den 18 oktober då Hero fyllde 11 år.
I dagarna var jag till veterinären med honom av olika anledningar och där sa veterinär Anna Arvill att han ser inte äldre ut än 6-7 år, det värmde verkligen en mattes hjärta, för hundarna (efter barnen såklart) är det jag vurmar, älskar och arbetar nått otroligt för att de skall ha det så bra och bäst det bara går!

Här nedan en bild som är komponerad och fotad den dagen Hero blev 11 år.
Idag fick jag fina o och glada nyheter från Växjö. W. Fiftteen Minutes Of Fame - Foppa fick ett Excellent och blev tvåa i juniorklass med CK och brorsan W. Future In Focus - Focus även han Excellent och placerad på fjärde plats - Grattis Carola, Sandra, Andreas och Elin.

Senaste utställningen vi själva var på var till Mjölby den 26 oktober. Hade med mig, W. Got To Get Some Action - Gala ( oplac. i valpklass 2 ), Barecho Deal Or No Deal - Diezel ( Excellent och 3:a i ökl) och W. First Lade deburerade officillt 17 månader gammal med  Very Good i unghundsklass, hon behöver mkt ringträning...

I september var vi till Smedjebacken och ställde ut Gala, hon blev tvåa i valpklass 1 med HP. Där träffade vi även kullsyster Greta som för dagen blev oplacerad.

Vi har vart på två inoff. Cuper (jakt/utställning) På Östra Cup blev Diezel BIR på utställningsdelen och senare trea DualPurpose öppenklass. och Gala blev BIR valp och brorsan Edgar som var med blev BIM.

På springer Östgöta Cup blev Gala tvåa i valpklass 1 med HP och Diezel 4a Dual Purpose om jag minns rätt.

 
W. Get A Grip - Greta och W. Get On Top - Edgar

Uppdaterat dessa sidor med nya bilder och resultat:
Barecho Amber Moon - Myra >>
Barecho Deal Or No Deal - Diezel >>
Springlet Playing Hero - Hero >>
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa >> 
Windcraft First Lady - Cory >>
Windcraft Got To Get Some Action - Gala >>


Tillsammans med fina valpköpare och deras hundar:
Fr.v. Carola och Dizza, Andreas med Focus, Elin med Foppa, Jag och Klara med Gala, Madelene med Ebba.
Det är Ni som gör att detta är så kul!


2013-08-24 Ny bild på Gala ( Windcraft Got To Get Some Action ) som nu redan är fyra månader gammal.
Utställningsdebuten är inbokad, det skall bli så spännande att se hur det går...hon gillar nämligen inte koppel så värst mycket... Vi får helt enkelt lägga oss i hårdträning. ;-)

Idag startade jag med Diezel (
Barecho Deal Or No Deal ) på hans andra Nybörjarprov B. Idag hade han totalt tappar farten så på fart å sök fick han bara "ettor" vilket gör att han denna gång inte blev godkänd på provet men han fick fina poäng på övriga delar, jag återkommer med fullständigt resultat då jag ej fick med mig utlåtandet hem.

Hur som helst så hade vi en trevlig fm på Skånelaholm tillsammans med andra entusiaster och jag och Diezel fick mer erfarenheter och tillfället att lära mig mer i "ämnet" spanieljakt :-)

Här en bild på vårt lilla nyförvärv, Affenpinschern Myra (
Barecho Amber Moon )

 

2013-08-17 Ligger efter med uppdaterandet här på hemsidan...
Den 3/8 gick årets Club Show av stapeln. I år i Ånnaboda, två mil väster om Örebro.
Underbar plats och ett hel-lyckat arrangemang, törs faktisk säga/skriva det även fast jag var med och arrangerade det hela... ;-) Årets domare var två svenska rasspecialister nämligen Annika Ulltveit-Moe (knl Whisborne) som dömde hanar/BIR/BIS och tikarna dömdes av Helene Björkman (knl Barecho) 120 ESS var totalt anmälda.

Min älskade Hero slog på stort och blev Best In Show Veteran samt placerad som fyra i Bästa Hanhunds konkurrensen.
Är otroligt nöjd, det trodde jag väl aldrig när jag "dammade av honom" inför denna utställning. Jag hade bara Hero anmäld eftersom jag jobbat med och på Club Show samt att Helene som vi äger Diezel tillsammans med även dömde tikar på årets Club Show. ( Hund ägd av domare som dömer på en utställning får ej visas enl. bestämmelserna. )

På Club Show var även dessa hundar från oss med:
Windcraft Aqua Vitae - Zelda - Excellent i ökl, oplac.
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa - Excellent i junkl, oplac.
Windcraft Future In Focus - Focus - Very Good i junkl.

På söndagen var det sedan Springer Mellansveriges Open Show, som dömdes av AnnSofie Öhman från knl High-Score.
Hero var med denna dag och han blev Bästa Veteran hane och i Hanhundskonkurrensen blev han trea, men fick sedan se sig slagen i BIS-Veteran-finalen mot vackra Kylie som ju är Diezels mamma <3.

Stort Grattis till Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa som blev BIM junior denna dag! :-)

 

Vad mer har hänt då förutom Club Show?
Jo i dagarna fick vi en ny familjemedlem. Hon heter Myra och om henne kan man läsa mer här>>
Hon är helt underbar!

 

Heros sida är uppdaterad med kritikerna från båda dagarna.

 

2013-07-23  I lördags var det dags för en liten tripp på utställning, till Köping och domare var Vibe Borregaard Madsen
Diezel - Barecho Deal Or No Deal fick Excellent och blev tvåa i sin klass.
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa, som går i juniorklass fick ett Excellent och kom sedan på en fjärde placering. Är så nöjd med Foppa som växer och utvecklas till en riktigt fin och trevlig hane både exteriört och arbetsmässigt. Så extra roligt eftersom Foppa är ett barnbarn till min Hero och en son till vår Diezel.
Våra valpköpare Elin och Andreas gör verkligen ett super jobb med honom!


Foppa 14 månader
Foto: Susanna Tillman.


Diezel som är så fin så här i stående, men tyvärr var med om en liten olycka som valp 
vilket gjort att han inte kommer helt till sin rätt i rörelse....
Foto: Susanna Tillman.

2013-07-04 Gala och Tanner har fått egna sidor.

2013-06-29 Har äntligen uppdaterat hemsidan med nya bilder på valparna 8 veckor gamla... (Har haft problem med webbhotellet...) Valparna har flyttat till sina nya fina hem.W. Got To Get Some Action - Gala, stannar kvar och utvecklar sig vidare hos oss.

 

2013-05-31 Bilder på valparna vid 6-veckors ålder finns nu på hemsidan och valpdagboken är även den uppdaterad.

 

2013-05-17 Nu är även Valpdagboken uppdaterad.

 

2013-05-16 Individuella bilder på valparna idag fyra veckor, ser ni HÄR >>

 

2013-05-11 Valpdagboken är uppdaterad med huvudbilder på valparna som nu är tre veckor gamla.

 

2013-05-04 Valpdagboken är uppdaterad lite grand.

 

2013-04-29 Valpdagboken är uppdaterad med fler individuella bilder på valparna, 7 och 11 dagar gamla.

2013-04-23 Valpdagboken är uppdaterad med individuella bilder på valparna.

2013-04-21 Vi var på utställning i Forshaga, arrangerat av SSRK Värmland, Hans Rosenberg dömde och vi hade Diezel med oss. Diezel fick ett Excellent och blev placerad som nummer två i sin klass.

 

2013-04-19 Igår den 18 april föddes vår G-kull! fyra hanar och tre tikar!
Den kombinerade valpdagboken och dräktighetsdagboken är uppdaterad med senaste om sista tiden i dräktigheten och om valparnas ankomst. >>
Ni som kontaktat oss om valp ur denna kull är välkomna att höra av Er för mer information och så att vi vet om ni fortfarande är intresserade av valp ur denna kull pga stort intresse av kullen.

 

2013-04-16 Den 14 april startade jag tillsammans med Diezel på mitt och hans första officiella jaktprov, Nybörjarprov B.
Det var endast fält del på detta prov så vattendelen skall vi starta på senare. Diezel  blev GODKÄND!
Vilken härlig start på vår "nya karriär" på jaktprov :-)
För den intresserade går det att läsa mer om vårt prov  i den nystartade "Kennel bloggen" som vi skall försöka uppdatera  då och då.

 

 

 

2013-04-16 Enya kämpar på i sin dräktighet - Dräktighetsdagboken  uppdaterad.

 

2013-04-11 Dräktighetsdagboken uppdaterad.

 

2013-04-02 Dräktighetsdagbok uppdaterad.

 

2013-03-22 Skrivit ihop mina egna ord om att vara hunduppfödare. Länk finns under "Kenneln".

 

2013-03-21 Startar upp en dräktighetsdagbok - välkommen in och läs >>

 

2013-03-20 Fotade Enya och Diezel i måndags:

Barecho Either With Or Whitout You - Enya 29 dagar in i dräktigheten.

Barecho Deal Or No Deal - Diezel:

 

2013-02-21 Efter ett par lyckade parningar mellan Enya och Rafferty i helgen som var så hoppas vi på valpar i vecka 16 med leverans i vecka 24. Förväntade färger är leverbrun/vit med tantecken.
Det kommer bli ett glatt gäng med mycket fart i och med mycket apporteringsvilja i, precis som är så typiskt för rasen! :-)
Båda föräldrarna är mycket välmeriterade och givetvis med en hälsostatus utan anmärkningar.
Se mer information på valpsidan!

 

2013-02-11 Några nya bilder tagna i helgen som var på Peasblossom Jester - Rafferty. Se Valpar - planerad kull!

 

2013-02-07 Kennelns drottning - Enya har börjat löpa. Vår Drottning kommer att paras med en ung engelsk hane som är här i Sverige på tillfälligt besök, Peasblossom Jester. Med den kombinationen blir det en ren linjeavel på underbare och legendariske CH Barecho Fun For The Future och vackra CH Wongan Romanza At Barecho. Välkommen till oss om ni har frågor eller funderingar.
Mer informationen om denna kombination se valpsidan - planerad kull!

 

2013-02-05 Uppdaterat "Historiksidan" med lite, lite om vad som hänt hos oss under 2012.
Ny gästbok då den gamla inte ville vara med längre...

 

2013-01-09 God Fortsättning på det nya året!

Vårt år börjar med nya valp planer. 
Vi ställer in inseminationskullen på Sallie - Windcraft Carrera och istället kommer vi att para Enya - Barecho Either With Or Whitout You!  
Information om tilltänkt hane kommer snart!     
                                    

 

        

 

 

 

 

 

 

 

Kennel Windcraft 

English springer spaniels     

- breeding - loving - caring -  

n