Kenneln

~ Jag och min Hero ~

    

Om Oss

Kennel Windcraft är en liten kvalitetsuppfödning av Engelsk springer spaniel på hobbynivå.

I första hand är våra hundar familjehundar och varje individ är unik!

Här på hemsidan har vi samlat bl a fakta om rasen och vad man ska tänka på om man vill skaffa en Springer. Här presenterar vi även planerade valpkullar och vad som händer och är på gång hos oss för tillfället.

Vi på kennel Windcraft hoppas att du skall finna vår hemsida informationsrik och att du återvänder hit. Hoppas du får en trevlig stund här hos oss och våra hundar!

Vi finns bakom kennel Windcraft, Maria & Conny här på fjällvandring och  "Store Svukuen" Norge.

n

"Vår målsättning med vår uppfödning är att förvalta rasen Engelsk Springer spaniel till kommande generationer så även de får njuta av denna underbara ras. Samtidigt strävar vi efter att föda upp sunda och samarbetsvilliga hundar med  ett gott temperament,  god konstruktion  och god jaktlust. Detta med rasens standard som mall."

Bakom kennelnamnet Windcraft finns jag, Maria Herbertsson och med hjälp och stöd av min sambo förstås. 

Jag jobbar skift på lagret på Ahlsell LC i Hallsberg, medan sambon jobbar ständig natt något som passar oss, familjen och hundarna perfekt. 

Hundarna tar upp en stor del av mitt liv och jag skulle aldrig vilja vara utan dem. För mig är det ett sätt att koppla av samtidigt som det ger mig livskvalité.

Jag tycker det är stimulerande att vara med arbeta och påverka sånt som intresserar mig, där av kommer det sig att jag intresserat mig även för hunduppfödning.

När jag inte har fullt upp med hundarna och aktiviteter kring dem gillar jag att läsa böcker, fotografera, pyssla med inredning, samt att resa. Numera tar även familjen upp en stor del av tiden vilket givetvis gjort att en del hundaktivitet lagts på en annan nivå än förr.

Jag är uppväxt på landet och jag har alltid haft djur omkring mig alltifrån hästar, katter, kaniner, kalvar, grisar och får till guldfiskar och chinchillor lyckades jag och min lillasyster tjata till oss. Men vid hund var det stopp! Det var bara att vänta tills den dag man flyttade hemifrån…

Så för mig har det varit hästar som gällt. 1992 köpte jag min första häst Winni Reason som var ett Svenskt varmblodssto. 1993 kom Winni´s föl Cayenne Nibs till världen, det var underbart att se honom utvecklas och så småningom lyckas på travbanorna runt om i Sverige.

 

1997  träffade jag  så hundarnas hund - Trampas Lady-Louciana ”Tessi” som var en Engelsk Springer Spaniel. Äntligen hade jag hittat den ras som fick mitt hjärta att slå dubbla slag! Jag tog kontakt med Anna Åberg, kennel Springlet och i februari 2001 kom en alldeles speciell födelsedags present in i mitt liv: En springer tik vid namn Springlet Fairy Tale ”Saga”.

Med Saga kom utställningar, viltspår och jakt (jag tog fö. jägarexamen 2000) som ett brev på posten. 2002 började jag känna att det är hund jag ska hålla på med så beslutet att införskaffa en hund till var inte så svårt, strax före julen 2002 kom Springlet Playing Hero ”Hero” in i mitt liv som en liten stormvind.

2003 började jag Svenska Kennel Klubbens uppfödareutbildning för att lära mer om hund och hunduppfödning. Tankarna om avel började spira och på den vägen är det…

 

Jag vill tacka Anna Åberg, kennel Springlet, Du Anna betyder otroligt mycket för mig och har lärt mig otroligt mycket om springer spaniel. Utan Annas stöd skulle mina uppfödardrömmar fortfarande vara drömmar…

Vi vill även tacka Dig Anna för förtroendet att ta över ditt och kennel Springlets avelsarbete med rasen Engelsk Springer spaniel - nu under kennelprefixet Windcraft.

Maria, november 2005