Kennel Historia

2005

2005 blev vårt kennelnamn godkänt! Namnets sammansättning kommer från Wind (vind) (Springerns härliga aktiva sätt,  "som en vind över fälten" och att Hero kom som en stormVIND in i mitt liv) Craft kommer från engelskans ord för hantverkare - Craftsman. Så satte jag ihop det lite fritt och fick på så sätt namnet WINDCRAFT.

Ett av årets höjdpunkter var när Hero (Springlet Playing Hero) Blev BIM på Springer Mellansveriges Open Show för rasspecialisten Monica Dreijer. 2005 var i övrigt ett otroligt framgångsrikt år för vår Hero! Bland annat en 15:e plats i tävlan om årets utställningsspringer samt flera placeringar i konkurensen om Bästa Hane. Hero fixade dessutom anlagsprovet i viltspår. Även Alice (Springlet Alice Springs) gjorde bra ifrån sig, bla blev hon BIS-2 valp på SKK i Visby, BIR valp i Askersund och BIR & BIS valpklass2 på Springer Mellansveriges Open Show. Alice debut i juniorklass blev även den lysande - tvåa i junior konkurensen med HP. Saga (Springlet Fairy Tale) blev aldrig ställd officiellt under 2005 utan hade en valpkull hos kennel Springlet och vilade från ringarna. Saga och jag startade på några viltspår i öppenklass och resultatet blev en etta med HP samt en slät etta. I december publicerades för första gången vår egen hemsida på nätet! 
                


2006

Ett år jag aldrig glömmer! Till oss på kenneln kom Ida (Springlet Belle Vu) som blev BEST IN SHOW med CERT på Springerklubbens årliga CLUB SHOW! Vi fick också en ny liten dam, samägd med kennel Stardom, Nikki (Stardom Stop The Show) Nikki blev bla BIS-valp på hennes debut utställning i Gränna! Dessutom föddes vår första och vår andra valpkull!!
Hero (Springlet Playing Hero) tog CERT i Grängesberg och Saga (Springlet Fairy Tale) fick äntligen sin titel SVCH – Svensk Viltspår Champion!
Nikki slog även till med att bli Svensk Juniorvinnare på Stora Stockholm och blev direkt kvalificerade till Crufts 2007!

                  

2007

Ett år av blandade känslor, vi exporterade Ida (Springlet Belle Vu) till kennel White Squalles, Syd Afrika där hon senare nedkom med en valpkull! Nikki (Stardom Stop The Show) drabbades av en elakartad Myosit sjukdom och vi blev tvungna att ta det tunga beslutet att låta henne somna in…
En av de lyckliga stunder var i alla fall SKK utställningen i Askersund då Hero (Springlet Playing Hero) blev Bästa Hane med sitt sista CERT och senare BIM!! Äntligen var Hero SU(u)CH! Vi gläds också åt våra ”valpar” som börjar göra debut i officiella sammanhang. Vår tredje valpkull föddes i oktober!

 

2008


Årets första utställning blev på NKK’s utställning vid Bö i Telemark, där Springlet Playing Hero – Hero erövrade en klassvinst i öppenklass hanar och blev sedan tvåa bästa hane fick därmed ett norskt CERT och kunde därmed titulera sig även som Norsk Utställnings Champion – NUCH.
Vi samlade fyra av C-kullens fem valpar,
W. Challenger - Azahar, W. Charger - Hero, W. Cayman - Sune och W. Carrera - Sallie, och debuterade tillsammans på utställning vid Högbo Bruk, Sallie blev BIM valp dagen till ära! Grabbarna ”slogs om 2:a – 4:e placering”. Sallie fortsatte sin utställnings karriär med att bli BIS-1 på Springer Västs utställning vid Hofsnäs. Brorsan Sune blev BIM i valpklass 1, slagen av syrran…
Vi hade vår första
"Kennel Träff" den 10 maj, inbjudna var A-kullen, B-kullen och C-kullen samt mammorna till A-kullen och C-kullen med deras familjer!
Vi kunde inte fått ett härligare väder, sol från en klarblå himmel, nästan så det blev för varmt...
På SKK’s utställning vid Larv möttes de igen i BIR och BIM, Sallie och Sune. Även denna gång fick Sune se sig besegrad av sin söta syster Sallie som blev BIR-valp.
På samma utställning segrade CH Springlet Playing Hero i championklassen med CK!
Vid SSRK’s utställning i Gränna startade Sallie för sista gången i valpklass där hon för tredje gången blev BIR valp! Helgen 4-6 juli var det så dags för World Dog Show här i Sverige. Med mig hade CH Springlet Playing Hero, vi hade en kanon trevlig helg i goda vänners lag med fina resultat!
Mer om WDS ser Ni här>>
Så till SSRK utställningen i Dingtuna, som kom att bli årets höjdpunkt för mig och kennel Windcraft då Windcraft Challenger – Azahar startade med att vinna juniorklassen med CK, för att sedan trava in i Bästa Hanhundsklass och "sopa banan"… Azahar blev Bästa Hane med sitt och kennelns första CERT!!
Azahar slutade sedan som BIM mot den vackra tiken CH Barecho Zuper Diva.

Våra valpköpare har också vart ute och visat upp sig och kammat hem fina resultat:
W. Alea Iacta Est – 2:a placering i öklkk med CK
W. Apricarius – 1:a pris i kvalité, öppenklass
W. A Priori Carpe Diem - 3:e placering i öklkk med CK
W. Charger - 1:a pris i kvalité, juniorklass
 
Vi har inte haft någon valpkull under 2008, vi har istället prioriterat tiden åt aktiviteter med våra valpköpare och åt ungdomarna i C-kullen! Layouten på vår hemsida ändrades lite ett par gånger.


2009


Hund året 2009 blev relativt lugnt i stället ägnades årets första hälft åt ett par resor (Egypten och Bali) samt flytt till Hallsberg, en resa det med kan man ju säga…

Hund året började iallafall  med en rolig resa till My Dog både Sallie - W. Carrera och Azahar - W. Challenger som jag hade med mig blev placerade som nr två med CK i resp. juniorklass.
Vi hade för första gången möjlighet att vara med i uppfödarklass eftersom även de två tjejerna Clara - W. Alea Iacta Est och Zelda - W. Aqua Vitae från vår A-kull var anmälda till utställningen. Vi kom på en tredjeplats med HP vilket vi är mycket stolta över!


I slutat av januari blev vår Springlet Playing Hero far till fyra välväxta valpar hon kennel Springfeet!
Två månader senare i slutat av mars blev Hero pappa igen denna gången hos kennel Bau Bau’s även denna gång fyra stora fina valpar! Ska bli kul att följa dessa i framtiden!

Så i april kom Hon med stort H till oss –
Whoopee - With Touch Makin’ Whoopee!
Vi har också fått möjligheten att samäga
Gästgifvaregården Gisela med Mia Rudolfsson, en liten tjej vi hoppas på och som fint visat framfötterna i ringen redan som valp!


Sommarens semester ägnades åt bla fjällvandring! Ett reportage om det finns i Galleriet. Efter hemkomsten från de Norskafjällen stack vi direkt till årets Club Show. Detta år i Högbo Bruk! Hero kom på en andra placering med CK i championklassen och Whoopee på en R placering med CK båda i stor konkurrens!

Mycket tid ägnades under sommaren till viltspårsträning som jag tycker är skoj. Så under hösten startade jag med både Sallie och Whoopee på anlagsprov, båda har fått godkända prov!
Så till Hero – vi klarade tre raka ettor i öppenklass viltspår, med det kan Hero nu även lägga Svensk Viltspårs Championat till titlarna!
Whoopee och jag har också vart med på apporterings dag där vi fick många råd och tips inför fortsatt träning och Sallie och jag har gått en tävlingslydnadskurs! Mycket nyttigt och kul!
Ett lyckat år arbetsmässigt alltså!

I november i år blev det en lyckad parning mellan
CH Springlet Playing Hero och With Touch Makin' Whoopee även vår Azahar - W Challenger har haft dambesök i november så nu får vi se vad för spännande som händer i början av 2010!

 

2010

 

I januari föddes så vår D-kull, eller kull och kull, det blev en liten svart och vit tikvalp. Windcraft Dawn Of A New Day – Dizza! Samma månad födds även en valpkull hos kennel Mountjoy, där vår hane Azahar – Windcraft Challenger är stolt pappa till nio härliga valpar. I mars kom kull nummer två med fem valpar efter honom hos en familj i Örebro.

I april flyttade vi till ny adress, Skogsstigen i Hallsberg, ett underbart hus, stort och rymligt med plats för oss alla!

2010 blev ett år med sparsamt med utställningar men några av de stora händelserna blev
CH Springlet Playing Hero – Heros BIM på Club Show i juli.

E-kullen föddes i juli en stor kull med nio valpar även här med vår Azahar även kallad Bazze som pappa. Det var mycket ”slit och skit” kring vår E-kull men alla valparna var friska, krya, härliga valpar och hittade alla fina hem, och sagan som hade en mycket dålig början fick tillslut ett lyckligt slut. Vilket vi till stor del har de som är våra härliga vänner och uppfödarkollegor att tacka för!

Nyförvärvet
Diezel – Barecho Deal Or No Deal kom till oss även han i juli! En efterlängtad valp. Jag har alltid velat ha något efter hans mor Kylie - CH Wongan Romanza At Barecho, denna kull skulle bli Kylies sista och jag hade ”tingat på valp” för länge sedan, redan för flera år sedan vet jag att jag pratade med Helene om ”Kylie valp”. Så sannerligen har jag väntat!

Ett annat lyckligt tillfälle var Heros debut i veteranklass, den 23 oktober. Hero blev Bästa Veteran, i finalen placerad som BIS-R dessutom blev han samma dag BIR och i BIS finalen placerade han sig på en underbar andra plats – BIS-2!!

Det var vår sista utställning för 2010. För hos oss var det andra saker på G – nämligen barnafödsel.
Vår dotter Klara och första två-benta avkomma på kenneln kom till världen den 28 november.
Nu får vi se vad 2011 har att erbjuda? Ett och annat spännande vet jag är på G redan nu...

 

2011

 

 

 

Ett år som kantats mest av familjeliv och familjelycka! Hundaktiviteter och många och långa resor har fått "stryka på foten"… Med bara två killar (Hero Springlet Playing Hero och Diezel Barecho Deal Or No Deal) på hemmaplan har det dessutom vart väldigt lugnt hemma… Det har vart lagom med dessa två att ägna tid åt!
Utställningsåret började med debut för Diezel och Whinnie (Windcraft Exciting News) i Västerås båda med Excellent, i Lidköping några veckor senare slog Diezel på stort och blev juniorklassvinnare med CK!

14 maj ordnade vi kennelns första funktionsbeskrivning för D- och E-kullen. Det var en rolig, spännande och lärorik dag! Tack till Er alla som var med och gjorde dagen till en så bra dag!

Club Show 2011 gick detta år i närheten av Norrköping och där slog Hero till med att bli Bästa Veteran!
I Askersund lite senare denna sommar fick vi ännu en juniorklassvinnare med CK i lilla Whinnie! Tack Göran och Helena för jag har fått låna henne till lite utställningar!

Sista utställningen för sommaren för oss var Svenskvinnare där min Hero gjorde det!
Hero ”sopade banan” och blev vinnare av Bästa Hanhundsklass och därmed Svenskvinnare 2011! Inte nog med det så blev han BIR veteran och i finalen BIS-4 av trettiotalet deltagande hundar!

Så skulle vi pröva nått nytt! Jag anmälde killarna till Springeröstgöta Cup vilken är en inofficiell utställning och jakttest med tre olika grenar: Utställning, jakt- och apporteringstest. Alla tre grenar poängsätts och läggs ihop och på så vis får man  på slutet även en totalvinnare av cupen.
Jag hade under vår o sommar lagt ner en del träning på fält och apportering av Diezel. Under mina barnvagnspromenader har alltid en dummie vart med… Vi har gjort små stopp då och då var och varannan dag och övat på något moment. Mest på skoj och för att aktivera hundarna lite mera.

Övning ger färdighet heter det ju…och Diezel stod som total vinnare av Östgötacupen 2011! Så roligt, något jag inte alls var beredd på… jag tyckte det var så många som var så duktiga!

 

Några dagar senare var Hero i spårskogen och spårade sig till ett första pris! Duktiga gamla Hero – takterna sitter i! En månad senare var det Diezels tur att pröva på ett anlagsspår! Det gick strålande så Diezel  blev med det godkänd på anlagsprovet i viltspår!

 

Två utställningar till hann vi med 2011, en för Diezel och en för Hero. Först Växjö i november där Diezel fick Reserv CERT och sedan Hund 2011 i Stockholm där Hero blev trea i klassen med CK mot två av ESS världens stora stjärnor! J Värt att till lägga om den utställningen är att Diezels mamma Kylie och pappa Tabasco stod som Nordisk Veteranvinnare i tik resp hanhundsklass!

2011 kan summeras som ett mycket lyckat år med tanke på de få aktiviteter vi deltagit på, framför allt arbetsmässigt vilket jag är oerhört glad och stolt över!
Nu ser vi framemot 2012 med ännu ett nytillskott hos oss i form av en tvåbent liten krabat, hund mässigt får vi se vad året må ha att erbjuda!
J
 2012

 

Hemsidan fick nytt utseende from januari 2012.  I mitten av mars blev det en lyckad parning mellan Dizza och Diezel och den 14 maj föddes vår F-kull, sju valpar fyra hanar och tre tikar! Vi har sparat en tik som kallas Cory ur F-kullen som vi deläger med Inger Bersén i Askersund!

Veckan innan den 7 maj kom vår förstfödde son John till världen - Klara hade blivit storasyster!
Lycka på alla sätt och vis!
Det var med andra ord en hektisk vår och sommar 2012. I början av juli simmade jag dessutom Vansbrosimningen så vi har inte legat på latsidan här under 2012 även om utställningar/prov och annat inte prioriterats...
Några utställningar hann vi dock med under sommaren och Diezel har lyckat placera sig fint i klasserna och tom med R-Cert, hack i häl till det åtråvärda Certet... ;)

I september kom Enya hem till oss på prov, en tvåårig tik från kennel Barecho. Hon blev kvar och är nu en älskad familjemedlem här hos oss. I september var det desutom Lidingöloppet - 30 km terränglopp som avklarades å gissa vem som stod i mål å väntade på mig förutom de tvåbenta i familjen? Jo min älskade Hero :-)

I oktober var vi på utställning i Mjölby dömde gjorde Mats Jonsson, med mig hade jag Diezel, Enya, Hero och Cory!
Diezel placerade sig som tvåa i sin klass med CK oplac i Bästa Hane. Hero som inte vart ute i ringarna på länge var ju också med, men inte var han ringrostig inte utan travade så fint att han blev dagens bästa Veteran och i Bästa Hane blev han på en andra plats efter storvinnaren CH Barecho Zuper Playmaker "Messi". Sedan var det Enyas tur att gå in i en stor klass med ökl tikar - 17 st och där placerade hon sig som tvåa med CK och senare i Bästa Tik final blev hon på en fjärde placering med R-Cert!
Cory ordnade sin debut så fint och placerade sig som tvåa i Valpklass 1 tikar med ett HP!
Hero slutade senare som BIS-4 Veteran i finalerna!

2013 har nog en hel del att erbjuda hoppas vi - på många olika sätt och vis!

 

2013

 

I slutet av februari parades Enya – Barecho Either Whit Or Whitout You med den engelske hanen Peasblossom Jester. I april nedkom Enya med vår G-kull, sju valpar,  fyra hanar och tre tikar. Vi har behållit en tik ur kullen – Windcraft Got To Get Some Action – Gala.

Den 14 april startade jag tillsammans med Diezel – Barecho Deal Or No Deal på mitt och hans första officiella jaktprov, Nybörjarprov B fält delen och vi blev godkända. En otrolig upplevelse på många vis! För mig var det väldigt stort att bara anmäla oss gå till start!
J


Några utställningar har vi hunnit med.  Den utställningen jag kommer minnas mest är förstås Club Show då 11 gamla Hero blir BIS veteran och placerad på en hedrande fjärdeplacering i Bäst Hane.
Under sommaren kom även ett nytillskott till kenneln i form av Affenpinscher tiken Barecho Amber Moon – Myra som är Klara och Johns hund.

En annan utställning både Klara och jag kommer minnas är förstås Östergötlands kennelklubbs valputställning ”Mjölby valp” som går av stapeln i november.
Vi hade med våra valpar Myra och Gala på "Mjölby Valp". Det var debut för Myra att vistas på en så stor utställningsplats samt att själv delta, men hon spatserade in på området som hon aldrig gjort annat - så skönt. Hon är så cool och okomplicerad den hunden, så härlig! Gala var som en springer brukar: Skuttande glatt och med förväntan om vad för kul som nu skall hända? :-)

Gala var först ut i ringen under domare Annelie Karlsson och hon slog till med att vinna sin klass med HP och slutade sedan som BIR-valp i valpklass 2.

Sedan var det lite väntan innan bedömningarna var färdiga i alla raser och gruppfinalerna skulle starta. Undertiden skulle lilla Myra  in i ringen, för domare Patrik Cederlöf. Debut både för mig som handler till en sådan liten "ap-hund" och debut för Myra själv i tävlingssammanhang, så lite nervöst och pirrigt var det. :-) Kan väl säga hon gjorde det med bravur, BIR valp och BIG-1. :-) Gala placerade sig som BIG-2, stolt, stolt uppfödare och ägare och Klara var förstås nöjd att vi fick ännu fler fina rosetter... ;-) Vi stannade förstås kvar till Best In Show finalerna och Myra hon kunde det med att showa - full av attityd och framåtanda placerade hon sig på sin debut dag som BIS-4. Gissa om vi var nöjda och glada och bilen rullade lätt som en plätt hemåt. Förstås ett minne vi kommer bära med oss!

Den första december fick vi dessa fantastiska nyheter från Elin Olausson:
Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa blev BEST IN SHOW på Strängnäs Lokala kennelklubbs inofficiella utställning i helgen, 344 hundar anmälda. Så glad och stolt över Elin och Andreas som tar så fint hand om min favvo kille Foppa!
J


Så var det var "The Grande Finale" på utställnings året i Sverige, med HUND2013 aka Stora Stockholm. Domare var Kari Granaas Hansen (tikar) och Matti Tuominen (hanar & BIR) 109 anmälda hundar var det för dagen.

Jag hade en otroligt trevlig dag tillsammans med min lilla dotter (ständiga följeslagaren som alltid skall med på "udställing") och min mamma som var med även hon och alla vänner och bekanta runt ringen och såg flera vackra hundar. Efter att bedömningarna var slut, var vi ett stort gäng som gått ihop och tillsammans firade Jacky Mitchell, knl Peasblossom, England som var i Sverige och på HUND2013 och lämpligen fyllde 50 i dagarna med en överrasknings fest vilket var mkt uppskattat och trevligt!
Resutlaten blev som sådana för mina hundar:
Enya - Barecho Either With Or Whitout You 2a med CK i en stor öppenklass, 17 st anmälda.
Diezel - Barecho Deal Or No Deal 2a med CK i öppenklass, 7 st anmälda.
Hero - CH Springlet Playing Hero 2a med CK i veteranklass, 3 anm. 


 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

Kennel Windcraft 

English springer spaniels     
- breeding - loving - caring -      

n