Nyheter

    

Nyheter 2015

n

15-08-2015 Dags för ännu en utställningsdag, denna gång for vi till Norrköping och Östergötlands kennelklubbs internationella utställning. Domare Jochen H Eberhardt, Tyskland (24+2 anm ) Med oss hade vi Diezel, Enya och Gala.Från kenneln var även Foppa anmäld och vi mötte upp Elin och honom i Norrköping, vi tältade tillsammans med dem och med Malin Karlsvärd (kennel Obery´s ) Av hundarna i tältet var Foppa ( SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame ) först ut, han travade sig in på en första placering med både Excellent och CK, nu visste både Malin och jag att inga CK'n delats ut tidigare till klassvinnaren i juniorklass så att Elin skulle få CERT på Foppa var ganska säkert om inte domaren korsplacerade eller liknande. :-)

Sedan gick jag in med Diezel i championklass, tyvärr hade han vart lite "off" på förmiddagen något som spökade med ett framben och tyvärr började han halta ordentligt i ringen så med det fick han ett KEP - Kan ej prissättas betyder det och Diezel var utom tävlan så nu stod hoppet till Foppa så att säga!

Jag var ganska nervös när Elin gick in med honom i konkurrensen om bästa hane... Men som vanligt gjorde både hon och Foppa sitt yttersta och tänk, de vann Bästa Hanhundsklass med det fick de sitt tredje CERT, sitt första CACIB och blev med det, kennelns första utställningschampion!

Nu kan Foppa lägga titeln Svensk Utställnings Champion till sitt namn!

 

SE U(u)CH SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa

 

Stort GRATTIS till Foppas ägare, Elin Olausson!!

 

Så var det dags för tikarna, Gala ( Windcraft Got To Get Some Action ) fick ett Excellent i öppenklass och hon ville inte vara sämre än kennelkompisen Foppa utan även hon vann öppenklassen med CK.

Enya ( SE U(u)CH Barecho Either With Or Without You ) skulle sedan in i championklass, för första gången i championklass officiellt för henne. Enya placerade sig som trea i klassen med CK efter kennelkamraterna Pärlan och Gizza från Barecho.

I Bästa Tik var Malin så snäll och hjälpte mig att ställa Enya eftersom jag fick det angenäma problemet med två tikar med CK ;-)

När domaren började placera tikarna Enya som fyra bästa tik, sedan hade jag först ingen koll på vem som blev trea och tvåa så jag trodde han pekade Gala som nummer två men nej då det var nummer ETT ( If You dont mind?) som han sa och log lite, haha, troligen såg jag så chockad ut, lilla Gala som bästa tik...ja...det är ju domaren som dömer men ja som sagt, jag blev lite chockad men förtsås otroligt glad, för med det fick hon sitt förtsa CERT, CACIB och BT-1 placering :-)

 

Så skulle jag och Elin eller rättare sagt, Gala och Foppa mötas i BIR och BIM, vilken märklig känsla, mina uppfödningar - i BIR/BIM??? Så rätt och så rättvist placerade domaren Foppa som BIR och Gala som BIM, lika glada båda tv var vi, Elin och jag! Denna - helt galna dag - kommer jag aldrig glömma!

 

08-08-2015 Örebroläns kennelklubbs nationella utställning i Askersund stod idag på schemat!

Domare Lars Widén, 12 anmälda

Med mig hade jag bara Hero och Myra men Klara och John var med så det blev full fart i alla fall...

Vi mötte upp Elin med Foppa och Carola med Focus på utställningsplatsen och tältade tillsammans med dem :-)

Med andra ord fick Hero umgås lite med sina barnbarn då hans dotter Dizza ( W. Dawn Of A New Day) är de bägge hanarnas mamma. Det var skamligt få ESS anmälda denna dag, bara 12 st och våra tre hanar var de enda tävlande hanarna...

Foppa och Focus fick slåss i öppenklassen om vinsten efter att bägge fått EXcellent, vinnande ut striden gick Foppa, CK fick de båda två. Sedan var det Hero som skulle in i veteranklass, även han Excellent och CK och med det dagens bästa veteran eftersom ingen veterantik var med!

Så det var "bara mina hundar" med i bästa hanhundskonkurrens.

Placeringen blev som följer:

BH-1 med CERT Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa

BH-2 CH Springlet Playing Hero - Hero

BH-3 med R-CERT Windcraft Future In Focus - Focus

 

I BIR och BIM finalen blev Foppa BIM men lika glada var vi ändå, Foppa hade ju äntligen fått CERT nummer två!!

 

Sedan blev det en ganska lång väntan till det var dags för vår affenpincher tik, Myra - Barecho Amber Moon att entra ringen.

Men vad gjorde det när jag hade sällskap av goda vännerna Elin och Carola? :)

Myra fick Excellent och blev tvåa i öppenklassen med CK, placerade sig sedan som BT-2 med R-CERT!

Lilla Myra börjar bli stor hon med! Jag känner mig så nöjd med henne, hon går så fint i ringen med kraft och energi och står så fint trots ringa träning!

 

19-07-2015 Hemma igen och plockat ordning på allt, packning osv efter en hundra procent hundhelg!

Fredags eftermiddagen och kvällen ägnades åt uppsättning av ringar och andra förberedelser inför vår rasklubbs stora evenemang och officiella utställning - Club Show!

Givetvis kunde inte jag sova ordentligt på natten men tre timmars sömn fick jag iallafall 😅

 

Med totalt 136 anmälda hundar och närmare 80 personer anmälda till lördagskvällens "supé" var det fullt ös!

Lördagen, utställningsdagen flöt på bra men visst var det hektisk och smått stressig men jag hann iallafall att ställa ut Gala, Diezel och Hero med resultaten som följer:

 

Gala - Windcraft Got To Get Some Action var anmäld i öppenklass tikar, en otroligt stor klass med 26 anmälda där placerade hon sig till min glädje på fjärde plats med Excellrnt och CK under tikdomaren Dave Mitchell, England

Diezel - SE U(u)CH Barecho Deal Or No Deal, var förstås anmäld i Championklass tillsammans med tio andra hanar och även han blev placerad på en fjärde plats med Excellent och CK, han under hanhundsdomaren Jacky Mitchell, England.

Så var det Hero - SE VV-14 SE V-11 SE U(u)CH NO UCH SE VCH Springlet Playing Hero som var ensam anmäld veteran hane, han fick Excellent med CK och med det berättigad att tävla i konkurrensen om placeringarna i Bästa Hane.

I Bästa hanhundskonkurrens placerar domaren Jacky Mitchell så Hero som trea Bästa Hanhund, helt otroligt min snart 13-åriga "gammel" ( som han kallas hemma ) får vara med och konkurrera med de unga pojkarna!💖

 

Senare i Veteranernas BIR/BIS så går Hero som segrare vilket gör att han gör "Hattrick" tredje året i rad på Club Show - under rasspecialister, som han blir Best In Show Veteran!!

Jag fortsätter att vara otroligt ödmjuk och lycklig över/mot/för denna för mig helt fantastiska hund!

 

Mina barn tävlade de med i "Barn med hund" Klara med Hero som placerade sig som nr 1 och John med Diezel som nummer två!Framtiden är säkrad, snart kan jag sitta ringside och njuta av mina barn och hundar som tävlar i ringen!💖

 

Efter utställningsdagen var vi nog många som va trötta. Att få ta ett glas vin och sitta ner i lugn och ro i stugan med vännerna Helene och David och summera dagen och fixa oss till kvällen var precis vad jag behövde då!

 

På kvällens supé var temat "20-talet" och många var klädda enligt temat! Så roligt!

Jag hade en så härlig kväll med några av mina bästa och gulligaste hundvänner!

 

Ser redan framemot ( trots jag ä lite trött på sådant fix och planering just nu ) till 2016 års evenemang!!

 

Ni har vart fantastiska att jobba med, Malin, Linnea, Kerstin, Peter i utställningskommitén, Helene som kommisarie, Carro som expertis i priser och organisation kring det och David som "bakgrundshjälp"

 

12-07-2015 Dottern Klara fyra år har fått sin första lektion att trimma springertassar, hon är så stolt!

 

07-06-2015 Denna helg blev en hundhelg!!

Klara och jag for med hundarna till Norrköping, officiell SKK utställning på lördagen och inofficiell (Springer Östgöta) på söndagen, lördagen tillbringades som sagt på Östergötlandskennelklubbs utställning i Norrköping, där dömde Bertil Lundgren och var anmälda. Med oss hade vi Enya ( som bara skulle ställas dagen där på. ) Gala, Hero och Myra. Elin var även där med Foppa -SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame som var först ut av "Windcraftarna" de knep första platsen i öppenklassen med CK.

Sedan var det Hero, SE VV-14 SE V-11 SE VCH SE U(u)CH NO UCH Springlet Playing Hero i veteranklass som fick Excellent och CK, i Bästa hanhund placerade sig Hero som 2:a Bästa Hane och Foppa som 3:a Bästa Hane med R-CERT.

 

En liten Gala var ju med hon med, första gången i öppenklass, där hob fick nöja sig med ett VG denna dag och med det var det färdig tävlat för henne...

 

I tävlan om bästa veteran klev Hero ut ur ringen som segrare vilket gav honom änne en BIR Veteran att lägga till samlingen :-)

 

Lilla Myra vår affenpinscher ställdes ju ut hon med och det i unghundsklass, Myra kammade hemklassvinst, ett Excellent med CK men ingen placering i BT-finalen.

 

Efter BIG finaler och BIS Veteran ( där Hero ej blev placerad) letade vi oss. Klara, jag och hundarna till hotellet vi skulle bo på över natten, Scandic City i Norrköping. Vi hade en jätte mysig kväll med god mat och en massa mys, bus och kul tillsammans.

 

På söndagen var det så dags för Springer Östgötas inofficiella Open Show, domare var Katarzyna Książek, kennel Lordsett, Polen 31 anmälda hundar.

Som vanligt och som det brukar så är dessa Open Shows så otroligt mysiga och gemytliga, lugn atmosfär och glatt och trevligt! Domaren var intresserad av och tog sig tid med var hund som deltog på ett mycket trevligt sätt!

Hanarna var först ut som sig bör så Hero var den hund jag ställde först, fast sist... ;-) i vetranklass, den blev han placerad som etta med HP och sedan i konkurrensen om bästa hane blir han placerad som nummer ett!! Vilken lycka!! :-)

Utställningen var så trevligt arrangerat och vi utställare blev även bjudna på lättare förtäring i förm av potatissallad med kallskuret och en god grönsallad och bröd, vilket var mycket uppskattat.

 

Enya var anmäld i championklass, hon hade ju "nyss" gått av mammaledighet hos knl Barecho ( självklart med de 75 dagar efter valpning som det skall vara innan man ställer ut )men jag tyckte det var roligt att ställa henne, hon blev trea i ch.klass med HP. Bäst av allt var att hon showade, något jag haft lite problem med ett tag med henne, men nu verkade allt glömt ;-) <3

 

Så var det dags för finaler, i tävlan om BIS veteran går älskade Hero ut som vinnare igen - två x BIR Veteran på samma helgt!!

I tävlan om BIR och BIM får han dock se sig slagen av tiken Mountjoy Tainted Trudy! Stort Grattis till uppfödare och ägare Monika Jansson!!

 

Även Klara tävlade på söndagen i Barn med Hund, först på Open Showen och då med Enya och blev placerad som nummer ett, av två deltagande och sedan även på SSPK (Special Klubben för Schnauzer och Pinscher ) med Myra och där blev hon trea av sex deltagare.

 

Så, vad skall jag säga? Helt ärligt så är jag överväldigad och lycklig till tusen! Att min snart 13 år gamle Hero på lördagen blev BH-2 och BIR Veteran var så stort och att han på söndagens Open Show blev Bästa Hane, BIS2 samt BIR veteran... Det gör mig alldeles tårögd. Jag kommer aldrig glömma denna helg, att få den uppskattningen och att han får vara så väl bevarad i den aktningsvärda åldern gör mig som ägare otroligt tacksam och ödmjuk inför honom, min fantastiska "once in a life time" och otroligt älskade hjälte!💖

 

05-06-2015 Är så stolt över Elin Olausson och Foppa - Windcraft Fifteen Minutes Of Fame som fixade sitt viltspårchampionat idag!!!Grattis Grattis Grattis !!

 

05-04-2015 Igår fick vi den fantastiska nyheten att Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa ( CH Barecho Deal Or No Deal x Windcraft Dawn Of A New Day ) är Östgötamästare 2014 (spaniel) hos SSRK Östergötland!!

Stort GRATTIS till ägarna Elin Olausson och Andreas Holm! Jag är så stolt över Er!

 

28.01.2015 I lördags ( 24 / 1) var vi, Klara, John och Jag på årets första utställning med några av våra hundar. Vi hade Diezel, Hero och Enya med oss. På plats var även Edgar och Focus med ägare! :-) Edgar - Windcraft Get On Top, deubuterade på officiell utställning. Edgar gjorde det mycket bra tycker jag både han och hans ägare Emma såg inte ut att gjort så mycket annat i sina dar. Edgar fick ett EXCELLENT och placerade sig som trea i unghundskonkurrens.

 

Sedan var det Focus - Windcraft Future In Focus som gick in i ringen med matte Carola. Focus fick även han EXCELLENT och travade sedan in på en tredje placering i öppenklassen och fick CK!

Nästa hund var Diezel - CH Barecho Deal Or No Deal i championklass och blev där efter att domaren valt länge och väl tvåa i klassen med CK, domaren tyckte båda var fina värdiga champions och bara älskade min Diezels huvud, men tyckte att den andra hanen ( oxå en hane som kallas Diezel, nämligen CH Springdust's About-Rythm ) hade att bättre rörelser. Grattis till klassvinsten Therese och Diezel!

 

Sen var det Hero - CH Springlet Playing Hero, min älskade svarta skatt! Nu är han 12 år och tre månader och showar fortfarande som en unghund! Han älskar utställningar och show och så länge han själv showar på och vill och förstås är i god kondition kommer jag fortsätta visa honom ifall någon funderar på om han skall pensioneras snart? Hero vann Veteranklassen med CK och i BIR & BIM finalen gick han ut med segern och vidare till Veteren BIS, där blev han tyvärr ej placerad.

 

Sedan var det tikarnas bedömning, Helene som fött upp Enya hade lovat visa henne eftersom hon inte går med mig längre. Har funderat från och till varför hon är/blivit sådan tänkt o tänkt tillbaka när det började och det var efter den utställning en tik nafsade till Enya i läppen på en utställning våren -14... Tråkigt men inget jag kan göra något åt nu... Men som sagt Helene går hon bra med så på denna utställning skulle hon visa Enya! Först visade hon sin egen ungtik Pasta som vann sin klass m CK och sedan slog Enya till att vinna den stora öppenklassen med CK! Nästa tik Gizza gick själv in och briljerade i Championklass och fick där CK så nu var det tre tikar Helene skulle visa i Bästa Tik finalen... "Inga problem" sa jag till Helene, "jag tar Gizza, Du tar Enya och Emelie tar Pasta"

 

Så blev det och i den ordningen placerade de sig även så eftersom ju Gizza är champon så gick CERTET till Enya!!! Med det, hennes tredje cert så blev hon SE U(u)CH - Svensk utställningschampion och kan lägga den titeln till namnet! Kan säga att glädjen var stor bland oss tre först placerade, jag tror vi blev lika lyckliga alla tre, att dela glädje med sina vänner det är verkligen underbart!

 

Gizza - CH Barecho Glint Of Gold, ( Som är lite av favorit hemma hos mig och barnen efter hon bott här en helg i samband med att jag visade henne på en utställning åt Helene. ) blev sedan BIR och fortsatte och briljera och blev BEST IN SHOW - Grattis Helene & David!!