Valpdagbok för D-kullen
född 30 januari 2010

(1 svart/vit tik)

e. SE U(u)CH NO UCH SE Vch Springlet Playing Hero - Hero
 u. With Touch Makin' Whoopee - Whoopee


Dizza 12 timmar ung!
Foto: (c) Conny Persson

2010-03-30

I förra veckan besökte Dizza veterinär Ann Thorén för att vaccineras, besiktigas och chippas! Naturligtvis blev det en mysstund innan! :-)
Veterinär assistenten Pirjo fick tala om för Ann att det kanske var dags att börja arbeta lite ;-)


Veterinären Ann med Dizza

Efter besöket hos veterinären så blev det ett besök hos min vännina Ulla och hennes tjejer. De stora damerna fick vackert sitta i bilen men 5,5 månader gamla Märta-Louise fick chansen att bekanta sig med 3,5 månader yngre Dizza. Det Blev ett positivt besök för båda tjejerna och bara våren kommer så misstänker jag att det blir fler besök hos Ulla och beardedcollietjejerna!

 
Märta Louise och Dizza!


Gäsp vad tröttsamt...


På dessa bilder är Dizza 8 veckor!


Stolta uppfödaren passar på att pussas med lilla D! :-)

2010-03-22

Övning ger färdighet! Ståbild på Dizza 7 veckor gammal här nedanför!

I morgon beger vi oss till veterinären för chipmärkning och besikting! Ska bli spännande att se hur mycket hon låter i bilen på väg dit...
Efter besiktningen på Smådjurskliniken i Askersund har vi bokat in besök på Ängberget, hos kennel Hairbody's - ska bli skoj att träffa Ulla (på hemma plan) och 4 x Bus-Beardedcollie-Brudar!  :-) Rasen ligger mig mycket varmt om hjärtat men helt ärligt vet jag inte om jag skulle klara av pälsvården! Är mycket imponerad av Ulla som alltid håller sina flickor så fina och välborstade!

 Dizza har valt "man i sitt liv"...han heter Conny och råkar vara mannen i mitt liv...ja ha så har man fått en ung och söt reval...hur skall detta sluta?? ;-) Hon lyssnar dessutom väldigt bra till honom och står han i köket kommer Dizza genast och lägger sig och sover vid hans fötter - hon är så söt när hon sover... För nu är damen ett litet piraya-monster...ja Ni kan fråga pappa Hero vad han tycker om henne.
Hon gör allt för att få pappsens uppmärksamhet och kärlek medan han bara säger moooorrrrr och ignorerar henne totalt, till hennes förtret. Men inget mer än så sedan går han undan, Hero är inte alls förtjust i hennes försök till lek, jag vet precis hur han fungerar i detta avseende - har alltid vart så när vi haft valpar. Men bara de blivit lite lite större då är de latjo lajbans helt plötsligt...då blir Hero lekfarbror nummer ett! :-)


Dizza 7 veckor.

17 mars 2010

Här kommer några nya foton på lilla Dizza!

 
Dizza med "kusin" Jennifer sex veckor gammal.

 
Dizza med pappa Hero och med matte ca fem veckor gammal.

7 mars 2010

Det händer igentligen inte så mycket med bara en liten valp i valphagen... Dizza får vara med oss i köket och i vardagsrummet - ja i hela vårt hem kan man väl säga.
De andra hundarna Hero och Sallie tycker att hon är läskig men de har börjat att bekanta sig lite grann när inte Whoopee är med!
Skulle lagt upp några nya bilder med det är knas med min dator så jag får låna dator nu och i den har jag inga bilder... Vi återkommer!

27 februari 2010

Idag blir "the Dizza" fyra veckor. Hon har fått sitt "stamtavlenamn", iallafall är registreringsansökan insänd.
Förutom det officiella namnet har hon förstås redan fått en del smaknamn såsom Prizzan (Prinsessan Dizza) Frizzan Thizzan, och Dizzan.

Det officiella namnet blev tillslut ett namn jag tänkt på länge, nämligen Windcraft Dawn Of A New Day.
Namnet kommer ur en låt och/med en text som jag tycker mycket om.
Dessutom så passar det namnet så bra i tiden tycker jag då det har vart mycket nytt i livet under en tid och mycket nytt som komma skall!
Dessutom ser man alltid fram emot "En Ny Dags Gryning" och Dizza är född precis i gryningen en solig, härlig, kall vinterdag - på en av de vackraste mornar denna vinter.

The thoughts of yesterday forgotten
I like the way this new skin feels
Bring me splinters of tomorrow
Collect the parts where I win
[Chorus:]
Against the grain
Against the odds
I'll rise and I won't trip again
The Dawn Of A New Day never looked
As good as this
[Verse:]
Concrete breath and dust filled tears
A one way ride to inner peace
I never thought I'd join the others
Those who use the dice to solve

Se Youtube klipp med Dizzas sång>

Några nya bilder har det hunnit bli med men tyvärr inga ståbilden då damen inte är med på det ännu...

 
Matdags i valplådan. Dizza med sina "kullsyskon" till höger....


På utflykt till köket...

16 februari 2010

Dizza växer så det knakar - klorna växer - magen växer - de små morrhåren växer! Vågen visar nu ett kilo och den är undanstoppad i sitt skåp, nu finns ingen oro längre för viktökning... Mamma Whoopee mår finemang hon med och kan nu gå längre turer från valplådan. Tex på Alla Hjärtans Dag var hon ju tvungen att vara i köket när jag tog fram älgfilén för tillagning - men icke - den fick ingen Whoppa smaka på...
Här kommer några nytagna foton på den nu 2½ vecka gamla Dizza.

 
På upptäcktsfärd i stora värden...oj där var någon bekant...MAMMA!

 
Man kan somna på olika ställen...på mattan under soffbordet eller tryggt hos husse i tv-soffan... Ser ut som hon blir kvar hos oss va' ? :-)

7 februari 2010


Hejsan Svejsan.....här är lilla jag, Dizza!  8 dagar har jag hunnit bli på denna bild!

6 februari 2010

Dizza är en vecka idag! Firandet för min del blir en kopp kaffe med "Lindhs Rasberry Intense" - mums. För pappa Heros del har vi firat med trimning och för Dizzas del - ja kloklippning :-)
Whoopee firar på sitt eget sätt - att vara en god mor! :-)
Nu börjar det också snart vara dags att fundera ut namnet i stamtavlan. Det var vart självklart för mig länge vad hon skulle heta men nu velar jag lite.... Tur jag har ett litet tag till på mig att fundera!

Whoopee bär runt en heldel på sin lilla valp...jag tycker det ser otäckt ut men Dizza säger inget när hon blir buren så Whoppan vet nog vad hon gör. Favoritplatsen att bära lillan till är under soffbordet på den tjocka mjuka vita
mattan... Det har blivit platsen för dem - valplådan intresserar inte så värst... Jag tror jag ska plocka undan den och ersätta den med en mysig korg eller så istället??

3 februari 2010

Nu vet jag hur det är att vara småbarnsförälder tror jag, med dålig nattsömn osv...  Det är bra - då behöver jag inte tänka på att skaffa sådana dära två-beningar. *fnissar*
Whoopee och Dizza är tysta snälla vovvar på dagen men när mörkret och lugnet sänker sig över Fredsgatan 12 - ja då drar serenaderna igång...
Ja, ja det ger sig väl det med!
Vikten går uppåt och lillan växer på sig iallafall - vilket är "en tröst i natten"! :-D


Se en sådan söt liten svanstipp... :-)

1 februari 2010

Utvecklingen går frammåt - Dizza tappade lite i vikt första dyget men nu är hon på väg att ta igen det! Jag tror det har vart lite svårt för Whoopee att koppla av efter turer till Strömsholm osv...
Men lugnet börjar sänka sig mer och mer i valplådan. Tycker nästan synd om henne när jag inte kan förklara att nu ska ingen "bråka med er" igen...
Pappsen H känner sig nog en smula bortglömd i "daltandet" med W & D. Så i eftermiddags blev det Matte/Hero kvalitetstid med en lång skön promenad med avslut vid djuraffären för inhandlande av lite godis till pappa Hero!

 
                                              Poppa & Dizza tv och th smaskar Hero på ett gristryne!

30 januari 2010

Ja gissa om det är någon som är snygg och stolt pappa här hemma! Hero har "ojjat sig" och vart med på sin sida om kompostgallret medan "frugan" har haft viktiga saker för sig...

Whoopee väckte mig på lördagsmorgonen straxt efter sju för att tala om att "Det är dags matte". Efter ca en och en halv timma så föddes en liten svart och vit tik på 280 g. Vi tog paus Whoopee och jag, pysslade om den lilla och väntade på nästa valp... Whoopee började hässja, bädda och dona igen men ingen valp kom, hon höll på så under ett par timmar. När inget hänt efter två och en halv timma så kontaktade jag veterinär eftersom Whoopee verkade påtagligt orolig.
Vi fick packa in den lilla familjen i bilen (ja Hero var förstås också med i bagaget) och fara de ca 10 milen till Strömsholm Djursjukhus.
Där konstaterades det med hjälp av röntgen att Whoopees mage var tom...  Vad snopna vi blev - vi som var säkra på att det var minst ett par valpar kvar i magen.
Så nu har jag fått ännu en liten, liten kull med bara en tik - är det det som kallas för "en liten men kvalitativ uppfödning" kanske? smiley

Den lilla snorpan har givetvis fått ett namn (av Conny)! Hon skall heta Dizza!

Nått litet svart/vitt skymtar.....

29 januari 2010

Datorn jag och hundarna (Whoopee och Hero) ligger framför valplägret och väääääntar... Temperaturen fladdrar och jag  har fladdrande fjärilar i magen... Snart kommer de nog! smiley


Phuuu...det är jobbigt att vänta valpar..........................................................suck........................................Men får man mysa med matte i sängen är det OK!

22 januari 2010

Vi väntar...å väntar, å väntar... Ja det ska ju inte vara dax än så att säga... 57:e dygnet i "Whoopee och Heros dräktighet" är imorgon och jag vill att Whoopee passerar det dygnet innan något händer!
Jag tror att det blir valpar framåt tisdag - torsdag! Ett oros moment dock är att mitt ena öra börjat bråka - det hugger liksom till ibland?? Jag hoppas INTE att jag har någon inflammation på gång bara...

Annars är allt bara kanon, valplådan är fram plockad och alla atrialjer kring det!
Nu är det bara att vänta och se...

7 januari 2010

Nu är Whoopee så fin! Dräktighetsvacker och nybadad/nyfönad/nyborstad för lite välbehövlig trimning nu till helgen!
Maten intas numera tre gånger per dag eftersom magen blivit rundare och rundare...
Det var en liten lägesrapport från den blivande modern och oss! smiley

14 december 2009
Whoopee är "galen"...galen i mat och allt som ev. skulle kunna vara mat eller skulle kunna trilla ned från bordet eller trilla från köksbänken när vi lagar mat... *fniss* Ett dräktighetstecken eller bara "tiknojja"?? Vi får väl se om några veckor!
Att vänta och se, det är spännande nu! smiley

2 december 2009

Matte säget att den frasen är från pjäsen Hamlet - vad är en pjäs och vad är halmet...heter det inte halm det man har till hästar??? Min matte har vart hästtjej när hon var ung säger hon så ibland har hon konstiga saker försig... Säger att hon ska dressera oss hundar...dressyr är väl för hästar? Pratar om att vi ska tygla oss när vi går i koppel... Herre Frolic jag förstår ingenting...

Till viktigare saker:
Den 15:e novenber började jag löpa! Märkte direkt att Matte blev lite stressad...ja jag fick för mig att börja löpa lite tidigare än hon beräknat. smiley

Matte hade bestämt kavaljer åt mig sa hon. Vad hon nu menade med det.
Eftersom jag är ganska flirtig av mig och duktig på att få killarna dit jag vill så började jag flirta lite med Hero här hemma... Han är riktigt snygg (Men säger man det åt honom blir han så mallig...) Dessutom blev han snyggare och snyggare ju längre in i löpet jag kom... (??)

Hero blev min kavaljer som matte bestämt och inte ångrar jag det heller! Han är ju "hanen i mitt liv" Han "beskyddar" alltid mig och Sallie när vi är på promenad eller annat, vi är trygga med vår Hero, jag menar MIN Hero förståss! smiley

Om allt blir som jag tror så får jag och Hero bebisar i slutet av januari!
Nu är det bara att vänta och se säger Matte...

Hej HOPP från Whoopee